Известие

Collapse
No announcement yet.

Какъв разход на гориво ви дават вашите 147-ци.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Spunky Покажи съобщение
    АА за този разход вече съм съгласен )

На мен ми дава Симитли - София - Симитли (около 250км) 7,6/100 (средна скорост 74км/ч)
    На двулентовото, което не се води за магистрала (средно около 130/140км/ч)
    Аз съм с обикновенна газова колега.
    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

• За последните 5 дни имах изминати с Алфата 900км (София-Сливен-В.Търново-Ловеч-Плевен-Мизия-Враца-София), от които 50-60км градско в София и Сливен. Постоянно включен климатроник и 3ма души с пълен багажник. Гуми 225.45.17. Скоростта - поддържах на магистралата 140-150км/ч на другите междуградски пътища - 100км/ч.

Разход по борд комп - 8.4л/100км
      Реален разход (метода с колонката) - 8.3/100км
      Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 12:11.
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• 505км само в София:
        по компютър - разход 8.2
        по метода пълно-пълно долях 41.2 литра, което е 8.1.
        Става въпрос за ГеТе-то от подписа, странното е че 47-цата дава подобен, а дори мааалко по-висок разход
        Attached Files
        ---Alfa 147 1.9JTD ---Fiat Coupe 2.0 16V EX ---Alfa GT 1.9 JTDm EX---BMW E90

Comment

• Моята в градско по малко от 12/13 бенз не мога да я сваля.Карам на къси отсечки и предполагам в това е причината.
          Alfa's do't drop oil...they mark their territory

Comment

• Днес минах 247км до София, от които 77 градско в софия. Извън градско съм карал, където е възможно 110-130. 3ма човека + багаж и климатроник.
            По бордови компютър trip B 247км със средна скорост 50км/ч и среден разход 8,8/100
            По метода пълно после пак пълно(от една и съща колонка) 22,10лв или 19,3л газ (7,8/100). Не мога да разбера само от къде идва толкова голяма разлика между трипа и реалното?
            Колата от подписа.
            Last edited by Spunky; d.m.y г., 16:36.
            Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• 200 км градско с 20 л. от пълно-пълно
              195х60х15

Comment

• Силистра-Варна 6.5 по бордови, 6.3 по метода пълно-пълно. Интересното е, че за първи път я изкарах извън града и разхода ме изненада много приятно, при положение, че на места карах с около 170-180. Средна скорост по борд - 83 км/ч. Alfa Romeo 147 1.6 120 hp.

Comment

• След като закачих ОБД-то на газовия инжекцион, реших да видя дали има някакви промени по разхода.
                  http://www.youtube.com/watch?v=6RYkfiKa6FE
                  Клипчето е нормалния маршрут от вкъщи до университета и обратно.
                  Стила на каране е chill out - музичка + ограничения и 2-3 изпреварвания на хора каращи с 60-70 на главен път....
                  От тези 31км, 4-5км да са градско.
                  До колко може да се вярва на този разходомер, не знам, но преди да закача обд-то ми показваше 1-1,5 литра от горе разход.
                  Ще направя тест и пълно-пълно, но като тръгна на по дълъг път.
                  Alfa Romeo 147, 1.6 - 120hp (ГИ - Emer Frank Plus OBD)

Comment

• 8.3 в градски условия
                    5-5.3 извън градско
                    Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                    Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

• Русе-Пловдив-Русе, градско из Пловдив. Та точно 40 литра нафта за точно 800км. Средната скорост по борд 79км/ч. Разхода по борд е 4.8/100. Часовете на работа бяха около 12. Не знам от къде идва тази разлика от 200 грама на 100 километра, но не ме и бърка никак. През цялото време климатроника е работил и като се има в предвид, че в колата не се пуши на почивките тя не е гасена. Също така при тръгване след престой на слънце колата също е тракала докато охлади.
                      Алфи е 1,9 116 коня 2003 година. Гумите са си 195/60/15. В колата бяхме аз и жената с нормален багаж за двама души.

Аз съм си много доволен, не знам дали е много или малко толкова е. За градското понеже я имаме от месец мога да дам данни само по борд и те са 7/100. Като се има в предвид, че както казах я имаме от скоро и не съм и се нарадвал също съм предоволен.

Comment

• За първите 700км. сметките показват 6.3л/100км смесен разход. Колата е 1.9 JTDm 8v 120hp с гуми 205/55R16.
                        Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
                        ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
                        ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Днес на връщане от работа си погледнах бордовия понеже е пред заплатено време а съм на второто делене и да видя за колко километра има нафтица. Та за последно зануляване преди 1650км средния е 5,8. Този разход е със едно никакво каране (нито градско, нито извън) Понеже живея на 3 или 5 км от работа в зависи от посоката, и на 7 км от Русе затова казвам никакво каране.
                          Понеже ми е по лесно като намалее да сипвам за кръгла сума не мога да кажа със сигурност дали е толкова по метода пълно пълно, но смятам, че за 1600км следва да е сравнително актуален. Не мога да определя също и стила на каране, единственото което мога да кажа е, че колата студена не се е случвало да я презоря дори и веднъж от както е в ръчичките ми. Като загрее си я карам с трафика или 100-120 според зависи, да не преча и да не прекалявам. Живея в малко населено място което ви говори, че имам и много чести студени стартове за придвижване по 1 км и след час да кажем пак.
                          За сравнение предната кола която имах бе Астра Гси (бензинова) и на това никакво каране, на тинейджърско каране, минавах за 100лв 350-370км. С Алфи за 100 лева дизел минавам приблизително 650км. Никога не зареждам на светнала лампа, едно деление преди това, да ми е мирна главата, че каквото и да стане има гориво. Горе-долу е някъде около 6/100, сега на тази заплата ще се пълни до горе защото предстои дълго пътуване, а зануляването бе на пълно и пазя бележките така, че ще споделя колко е реалния разход по колонка.

Много объркано стана но се стремя да съм обективен, за да не дам погрешна информация и да подлъжа някой с нещо. С две думи които споменах и по-горе предоволен от разхода.

Comment

• Първоначално публикувано от mishaka___ Покажи съобщение
                            Днес на връщане от работа си погледнах бордовия понеже е пред заплатено време а съм на второто делене и да видя за колко километра има нафтица. Та за последно зануляване преди 1650км средния е 5,8. Този разход е със едно никакво каране (нито градско, нито извън) Понеже живея на 3 или 5 км от работа в зависи от посоката, и на 7 км от Русе затова казвам никакво каране.
                            Понеже ми е по лесно като намалее да сипвам за кръгла сума не мога да кажа със сигурност дали е толкова по метода пълно пълно, но смятам, че за 1600км следва да е сравнително актуален. Не мога да определя също и стила на каране, единственото което мога да кажа е, че колата студена не се е случвало да я презоря дори и веднъж от както е в ръчичките ми. Като загрее си я карам с трафика или 100-120 според зависи, да не преча и да не прекалявам. Живея в малко населено място което ви говори, че имам и много чести студени стартове за придвижване по 1 км и след час да кажем пак.
                            За сравнение предната кола която имах бе Астра Гси (бензинова) и на това никакво каране, на тинейджърско каране, минавах за 100лв 350-370км. С Алфи за 100 лева дизел минавам приблизително 650км. Никога не зареждам на светнала лампа, едно деление преди това, да ми е мирна главата, че каквото и да стане има гориво. Горе-долу е някъде около 6/100, сега на тази заплата ще се пълни до горе защото предстои дълго пътуване, а зануляването бе на пълно и пазя бележките така, че ще споделя колко е реалния разход по колонка.

Много объркано стана но се стремя да съм обективен, за да не дам погрешна информация и да подлъжа някой с нещо. С две думи които споменах и по-горе предоволен от разхода.
                            явно си приличаме малко в стила на каране моят разход за близо 4к е 5.1 по борд,главно карам на дълго и затова съм я взел с тоя мотор,колата е доста икономия,като всичко си е на нея(катализатори,клапани и без чип),маршрута ми е Пловдив-Благоевград и Пловдив-Рудозем,като винаги е с багаж.И примерно 1/10 от тия километри да са градско(най-вероятно по-малко)е винаги студен двигател и къси разстояния.Пример мога да дам за Пловдив-Благоевград не я засичам пълно-пълно но ако стрелката ми е на половината слагам 50лв отивам връщам се,с малко градско,и има повече нафта отколкото съм тръгнал.Което ме навява на мисалта,че ако можех празно-празно да я засека можеби с 40лв бих минал 400км или някъде там,дали е възможно?

Comment

• разход гориво

В София 8-10 градско, по-висок разход при по -къси дистанции,1.9 ЖТД 115к.с. и 1,5 литра двигателно масло за 10000км. На извън градско 4.8-5.2! 195\65\15
                              sigpic АР 147 1.9 JTD

Comment

• 1.5л Масло??? на 10 000 км???
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Working...
                                X